Australische Rezepte
1) Lemon, Lime, Bitters
für ein großes Glas mit ca. 0.35Liter Inhalt:
1) Glas halb mit Eiswürfel füllen
2) 5-10 Tropfen Angostura Bitters zugeben, das Glas etwas drehen
um Angostura Bitters zu verteilen
3) mit kaltem Sprite oder Zitronenlimo auffüllen
4) ca. 20ml Lime Cordial (ohne Alkohol und klar) dazugeben
5) mit Trinkhalm und Zitronenscheibe servieren
Schmeckt sehr erfrischend wenn es heiß ist.
Die Reihenfolge der Zugabe der Bestandteile wird auch manchmal
variiert. Falls einem der Drink mit Limonade zu süß ist kann man
auch Mineralwasser nehmen.
2) Pumkin Pie
Cut up pumpkin, small like apple. Stew
in very little water, till tender (microwave ok). Drain pumpkin
well. Add 1/4 cup sugar, 1/4 cup sultanas and cinnamon.
Cream two tablespoon butter (marg) with 1/2 cup sugar. Add 1egg,
mix in 11/2 cups sifted self raising flour. Lie pie plate with 1/2 dough,
fill and cover with second 1/2 of dough. Bake till
golden.
2) Pumkin Salad
Cut pumpkin into bigger pieces.
Microwave till tender. Cod slightly, add mayonaise, finely
chopped shallots and toasted sesame seeds. Toss!
Can be served warm or cool. For variety, use sweet potato
(orange), use curry flavering or orange juice.
[Conversion-Table] (australische
Cups in Gramm)
1 Cup Butter = 250 Gramm
1 Cup Salt/Sugar = 250 Gramm
1 Cup Flour = 125 Gramm
many thanks to Barbara for her delicious pumkin recipes